ODENSE - VESTFYN FJERKRÆKLUB   Sommerfesten sammen med Nyborg og Omegns Fjerkræklub lørdag den 11. august blev holdt hos Lars og Anna Marie i deres dejlige have i Asperup. Klubben havde rejst et telt på plænen, pyntet borde, opstillet flere grill, hejst flaget og sørget for meget flot vejr! Vi fik en velkomstdrik og snart var der godt gang i snakken om stort og  småt. 

   Nu var der varme på grill´erne  og dem der skulle have grillet gik i gang. Under spisningen blev det dog hurtigt for varmt, så gavlene i teltet blev pillet af.  

   Efter at have sundet os oven på den gode mad og mange skål´er, havde Bjørn arrangeret 2 spil med amerikansk lotteri. Det tog lidt til med at sælge de første 500 lodder, så da numrene skulle udtrækkes, var mørket ved at sænke sig over Asperup! De fleste havde svært ved at se de små bogstaver og tal på lodderne, så der blev brugt stearinlys,lommelygter og lys fra mobilerne, for at se hvad der stod. Vinderne blev dog fundet! En ny form for amerikansk lotteri?

   Derefter fortalte Peter Agger om den planlagte hønsedag i Ungersbjerge den 25. august. Peter og hans kone er flyttet til Ungersbjerge 7 lidt syd for Snave sidste år, efter at Peter har været gartner på Gavnø i 30 år. De sidste 2 år Peter var der, blev der holdt en hønsedag. 

   Peter er meget aktiv. Foruden denne hønsedag har han plantet en stor vinmark, hvortil kommer et vineri, har stort hønsehold foruden mange andre dyr (han skulle hurtigt hjem, da en af hans geder havde besluttet sig for at tage en springtur). Desuden har han anlagt en 26 hullers park golfbane (denne sport er meget udbredt i Japan hvor det startede i 1983 og skulle være en mellemting mellem golf og krolf). Peter og hans kone vil meget gerne se os på hønsedagen, hvor vi også kan prøve at spille park golf, selvom banen først åbner officielt den 21. juni næste år og bliver den første i Danmark! Til slut takkede Peter for lånet af udstillingsbure.

   Hans Berthel kunne varmt anbefale os et besøg på på dette unikke sted på Fyn. Hans Berthel mente desuden at denne hønsedag, dyrskuet i Odense samt klubbens udstilling i Salbrovad, vil blive 3 fyrtårne på Fyn for større udbredelse af fjerkræ. Vi håber alle at dette må lykkes!

   Efter at have spillet endnu en gang mørkelotteri gik vi over til kaffe med dejligt hjemmebag fra Bjørns mor.

            Tak til klubberne for denne hyggelige aften 🙂 

Nyeste kommentarer

21.08 | 13:34

Jeg har lys Sussex haner i stor race alle fra 2022, det er dyr som er opdr...

19.08 | 22:48

Jeg søger 6 stk Plymouth Rock tæt på æglægning.

11.08 | 09:53

Lys Sussex hane søges af stor race, hvid/sort Columbia farve.

04.04 | 14:32

Jeg søger rugeæg af stor gul orpington