ODENSE - VESTFYN FJERKRÆKLUB

Fotoalbum

Efter opsamling langs den fynske motorvej startede turen mod Herning fra Nørre Aaby kl. 7.50.
Vi var samlet 31 fra Nyborg og Omegns Fjerkræklub samt Odense-Vestfyn Fjerkræklub.
Efter en dejlig morgenservering i bussen, nåede vi til den første avler: Søren Thomassen i Studsgård.
Søren har bevaringsbesætning af danske ænder og danske gæs. Han skal snart levere en flok gæs til Den Fynske Landsby. 2 længer af Søren og Lones ejendom brændte for nogle år siden, men stuehuset undgik flammernes bytte. De 2 nyopførte længer er nu indrettet med avlsbure. Foruden gæs og ænder, har parret kaniner, geder, høns og svømmefugle i flere varianter.
Nu fortsatte turen med Søren som guide til Svend Erik Holm i Albæk. Vi så selvfølgelig Svend Eriks "super" hønsehus, samt hans store opdræt af gule og legbarfarvede Orpington. Desuden har Svend Erik Italienere i Sort/Columbia farvet. Efter at Svend Eriks kone Gerda havde serveret en forfriskning medens vi så deres tumlinger lave akrobatik over ejendommen, fortsatte turen til
den ene af Hernings 2 kolonier, nemlig Herning Hobby Fjerkræklubs på Godthåbsvej. Kolonien består af 23 grunde på hver ca. 200 kvadratmeter. De fleste af grundene var pæne med gode fjerkræhold, men der var også nogle af noget dårligere standard. Her blev vi også budt på en forfriskning, men vi var ved at være fyldt op!
Derefter kørte vi til Herning Orienteringsklubs klubhus i Knudmosen. I dette meget flotte klubhus var der dækket op til frokost. Bjørn havde bestemt at vi skulle have dansk bøf med efterfølgende citronfromage og kaffe. Det faldt i god jord hos alle. Efter at have nydt det omkringliggende anlæg og fodret ænderne med resterne fra morgenmåltidet, fortsatte turen til
Alf Olesen og Pia i Sinding.
Her så vi blandt andet kalkuner i 3 forskellige farver, samt ænder, gæs og høns i store flotte anlæg. Turen fortsatte nu efter Sørens stramme tidsplan til Alfred Kirk og Lillian i Ljørring.
Her var der mulighed for at se Alfreds vist omkring 1000 duer i talrige varianter. Alfred havde placeret et stort udvalg i udstillingsbure, så vi kunne studere de flotte dyr på nærmere hold. Vi kunne endvidere se fem flotte nyopførte hønsehuse langs ejendommens græsplæne. Et flot syn. Antallet skulle øges med 2 i nær fremtid. Dagens besøg sluttede hos Ove Riis og Susanne i Vildbjerg.
Her måtte vi gå de sidste 7-800 meter, da bussen ikke kunne forcere et hus på vejen dertil. Men gåturen var det rigeligt værd! Som Søren sagde: "her kan man bruge flere dage". Der var kalkuner her, der og alle vegne! - ca. 100 i 7 forskellige farver. (Der var tyndet lidt ud i besætningen... der havde været ca. 200!!!) Der var desuden påfugle, ænder, gæs, perlehøns og meget andet - sikke dog en rigdom i fjerkræ! Efter at have gået tilbage til bussen, måtte vi sige farvel til Søren med tak for en dejlig rundtur.
Efter en lille tur ud over den lyngbeklædte hede, satte vi næsen mod Fyn.
Tak til Herning Fjerkræklub, Søren, John og Bjørn for en dejlig tur til det Jyske.

Jørn-Erik  

Nyeste kommentarer

21.08 | 13:34

Jeg har lys Sussex haner i stor race alle fra 2022, det er dyr som er opdr...

19.08 | 22:48

Jeg søger 6 stk Plymouth Rock tæt på æglægning.

11.08 | 09:53

Lys Sussex hane søges af stor race, hvid/sort Columbia farve.

04.04 | 14:32

Jeg søger rugeæg af stor gul orpington